De gestoorden.

Stichting De Inrichting > De gestoorden.

De inrichting is prettig gestoord. Een groep gedreven denkers en doeners, waarvan ieder lid uitblinkt in een specialisme (of in meerdere). Daardoor is deze groep van acht personen een krachtig team, dat al jaren prachtige pareltjes van (theater)producties verzorgt. Zij kunnen daarbij bouwen op de hulp van verenigingen uit de regio en tientallen vrijwilligers. Zonder hen geen successen!

Stichting De Inrichting bij het Buitenplaatsje in Langbroek (gem. Wijk bij Duurstede)


André van Zwieten

Ontwerper. Schrijft en musiceert. Strategisch denker. Creatieve duizendpoot, die al die poten tegelijk aan het werk kan zetten. Befaamd om zijn vormgeving bij projecten (decor & drukwerk) en om zijn muziek en teksten. Zelfs op muren en ramen in Wijk bij Duurstede… Daarnaast heeft hij zijn sporen wel verdiend als Wijkse Stadsdichter. Uit zijn brein ontspruiten bizar prachtige ideeën, voor nu of later. Zowel voor zijn dichterswerk als voor De Inrichting. 

Simone Gijben

Theatermaker. Buiten de Inrichting is ze zelfstandig cultureel ondernemer en werkt hoofdzakelijk als projectleider en adviseur kunst- en cultuureducatie in het onderwijs. Daarnaast biedt het aannemersbedrijf van haar echtgenoot ook afleiding. 
Bezige, kleurrijke bij. Voor De Inrichting is ze een bruisbol vol ideeën, die schittert in het inslaan van onvoorziene, sublieme wegen op weg naar een productie. Ze haalt inspiratie ‘op de plek waar ik zit’. Kan heel veel doen met heel weinig. Ze haalt het beste uit de ander en rust niet voor het plaatje helemaal ‘klopt’.

Ronald de Haan

Musicus. Dirigent in een groot deel van de regio. Multidisciplinair: dirigeert de ene avond een Gregoriaans koor en de andere avond een fanfareorkest. Onder zijn volle, grijze haardos huist een schat aan muzikale kennis; Wikipedia is er niets bij. Heeft een grote rol in de instrumentatie en de arrangementen van de muziektheaterprojecten van De Inrichting. Ronald denkt ‘out of the box’. Van een fanfare maakt hij moeiteloos een succesvol theaterorkest.

Ruth Schreuder

Oud-leerkracht basisonderwijs die niet kan stilzitten. Is secretaris, regieassistent en nog veel meer. Zeg maar opperregelaar in hart en nieren. Ze is ook bekend van toneelvereniging ToVerDo en neemt bij de intocht van Sinterklaas een vooraanstaande positie in. Ruth heeft het talent van een moeder-overste: aandacht voor de mens en streng op een goeie organisatie. Kordaat, krachtig en een kei. Schitterde in vele producties van De Inrichting. 

Wijnand Eissens

Oud-organisatieadviseur en fervent golfer. Bestuurder en regelaar en de enige Inrichter die de Rijn/Lek voor de Waal heeft verruild. Is binnen De Inrichting een gewaardeerd Zakelijk Leider annex een penningmeester. Weet zijn uitgebreide netwerk in te zetten als het erop aan komt en krijgt op charmante, ontwapenende wijze veel voor elkaar. Een gewiekst onderhandelaar zonder sponsors het vel over de oren te trekken. 

Monique Prinsen

Communicatieadviseur bij de gemeente. Heeft een tekst- en tekenbureau en geniet ook van schilderen. Verzorgt de communicatie en PR van De Inrichting. Gaat gepassioneerd om met taal. Is in tijden van producties de side-kick van André. Helpt De Inrichting aan goed bekkende persberichten, programma- en social mediateksten, die de aandacht van het publiek trekken. Daarnaast is ze een nuchter stratege. Friese roots, he?

Änny Smit

Oud-ondernemer (had een lingeriezaak), amateurschilder, kledingmaker voor De Inrichting. Is actief binnen FC Madrid, de club die in Wijk de jaarlijkse Sinterklaasintocht en -feesten organiseert. Heeft een perfect oog voor pasvorm en authenticiteit. Wat ze ziet, kunnen haar handen maken. Änny is een onverstoorbare, stabiele rots in de branding. Precies wat je nodig hebt als de emoties oplopen naarmate een uitvoering nadert.

Rob Haak

Fotograaf (Rob Haak Fotografie). Kijker, beeldenmaker met twee rechterhanden. Een man van weinig woorden, die denkt in beelden. Als fotograaf is hij allround, met een specialisatie in de richting van architectuur en… uitvaarten. Opmerkelijk? Ook aan een uitvaart zitten elementen van theater. En Rob gedraagt zich in beide situaties als een vlieg op de muur. Met soms verpletterend resultaat. Geeft les in fotografie binnen het Wijks Atelier.